Aktuality

Nadace Depositum Bonum byla i v roce 2016 generálním partnerem ocenění Eduína 2016 za inovace ve vzdělávání. Hlavní ocenění získal studentský spolek Výluka a Mapa společenských stereotypů. Za dlouhodobý a systematický přínos vzdělávání byl oceněn profesor Jan Sokol.

Česká škola 21. století 2016

úterý, 15 listopad 2016 18:24

Čtvrtý ročník konference Česká škola 21.století se zaměřil na digitální věk.

První ročník konference o vzdělání bez hranic Perpetuum uspořádala 8. listopadu organizace Scio ve spolupráci s galerií Dox a Nadací Depositum Bonum pražské galerii DOX.

Jsme největší nadace v Česku a vyvíjíme nový program Učitel naživo. Je to unikátní jednoletý výcvik, který bude nabízet kvalifikaci pro učitele druhého a třetího stupně. Od září 2016 běží pilotní jednoletý výcvik studentů s intenzivní praxí na školách.

Nadace Depositum Bonum je generálním partnerem ocenění Eduína za inovace ve vzdělávání. Nominovat se mohlo do 30. 10. 2016 jednotlivce, školu a organizace působící v ČR, které se autorsky podílejí, nebo jinak inovují projekty zlepšující české školství a vzdělávání vůbec. Nyní můžete do 27.11.  hlasovat a vybrat své favority. Více informací k hlasování naleznete zde.

Téměř 140 učitelů se o víkendu účastnilo 21. ročník Veletrhu nápadů učitelů fyziky s mottem „21. veletrh nápadů učitelů fyziky pro 21. století“. Konferenci, na které si učitelé už 21 let vyměňují nápady na pokusy a ukazují zajímavé experimenty, podpořila Nadace Depositum Bonum.

Jaroslav Reichel, učitel fyziky a vedoucí Regionálního centra na Střední průmyslové škole sdělovací techniky Panská, byl v tradiční anketě Zlatý Ámos zvolen nejoblíbenějším fyzikářem 23. ročníku soutěže.

Stále více učitelů a rodičů se zajímá o Hejného metodu výuky matematiky, jejíž rozvoj podporuje Nadace Depositum Bonum. Jen za leden pan profesor Milan Hejný a jeho tým uspořádali 20 seminářů a 3 konference, kterých se zúčastnilo 412 pedagogů. Podle Jitky Michnové, jedné z lektorek Hejného metody, se postupně daří učitelům ukázat, že k výuce matematiky není potřeba drilovat pětiminutovky.

Pavel Kváš byl vloni vyhlášen nejúspěšnějším pedagogem 20. ročníku soutěže Eurorebus. Pravě on má velkou zásluhu na tom, že loňským vítězem celé soutěže se stalo Gymnázium Petra Bezruče ve Frýdku-Místku, na kterém učí zeměpis. „Studenti k nám hlásí na školu hlásí i proto, že se u nás Eurorebus hraje,“ říká.

Česká fyzikální společnost, sekce Jednoty českých matematiků a fyziků, udělila kolektivu projektu Elixír do škol ocenění za trvající významnou činnost v popularizaci fyziky.