Aktuality

Známe cestu k přípravě dobrých učitelů, vzkazuje program Učitel naživo po skončení pilotního ročníku

Elixír do škol na Tedx Prague

čtvrtek, 02 listopad 2017 15:49

Na Tedx Prague 4.11.2017, v relaxační zóně České spořitelny, jsme představili i náš vzdělávací projekt Elixír do škol.

Spolupráce s univerzitami, které připravují budoucí učitele, je pro nadační projekt Učitel naživo zásadní.

Novým ředitelem Nadace České spořitelny je od 1. května 2017 Ondřej Zapletal, který je od 1. března 2017 také novým ředitelem Nadace Depositum Bonum. Zároveň mají obě nadace České spořitelny nově jednotnou správní a dozorčí radu.

Jaká je teplota vroucí vody či plamene svíčky - jsme si jisti, nebo nás to může stále překvapovat? Na tyto a mnohé další otázky si odpovídali učitelé navzájem na dílnách a přednáškách na čtvrtém ročníku celorepublikové konference pro učitele fyziky Elixír do škol v Hradci Králové.

Setkaní s panem profesorem Hejným

středa, 10 květen 2017 14:31

V únoru 2017 proběhlo setkání s panem profesorem Hejným a ředitelem H-Matu Tomášem Rycheckým se zaměstnanci České spořitelny a akci moderovala Klára Gajdušková, předsedkyně naší správní rady.

Nadace Depositum Bonum byla i v roce 2016 generálním partnerem ocenění Eduína 2016 za inovace ve vzdělávání. Hlavní ocenění získal studentský spolek Výluka a Mapa společenských stereotypů. Za dlouhodobý a systematický přínos vzdělávání byl oceněn profesor Jan Sokol.

Česká škola 21. století 2016

úterý, 15 listopad 2016 18:24

Čtvrtý ročník konference Česká škola 21.století se zaměřil na digitální věk.

První ročník konference o vzdělání bez hranic Perpetuum uspořádala 8. listopadu organizace Scio ve spolupráci s galerií Dox a Nadací Depositum Bonum pražské galerii DOX.

Nadace Depositum Bonum je generálním partnerem ocenění Eduína za inovace ve vzdělávání. Nominovat se mohlo do 30. 10. 2016 jednotlivce, školu a organizace působící v ČR, které se autorsky podílejí, nebo jinak inovují projekty zlepšující české školství a vzdělávání vůbec. Nyní můžete do 27.11.  hlasovat a vybrat své favority. Více informací k hlasování naleznete zde.