Elixír do škol

Den zrodu projektu Elixír do škol se datuje do roku 2013, kdy skupina nadšenců z naší Nadace Depositum Bonum Projektu Heuréka spojila síly, vymyslela a zrealizovala nápad, jak propojit a podpořit učitele, vytvořit prostor pro kolegiální sdílení a spustit tak vznik komunity nadšených fyzikářů.

"Někdy stačí velmi málo - třeba, když učitel nechá děti si na vlastní kůži vyzkoušet zajímavý pokus, používá příklady z praxe a podporuje rozvoj přirozené zvídavosti dětí. To má často zásadní vliv na to, zda se děti budou technickým oborům vyhýbat, nebo je začnou vyhledávat, budou je bavit a třeba se rozhodnou je dále studovat."

Smyslem projektu bylo od prvopočátku podpořit výuku technických a přírodovědných oborů zejména na základních a středních školách v Česku. V rámci českého školství se jedná o unikátní projekt, který pedagogům pomáhá nejen zkvalitňovat výuku, ale vytváří komunitu motivovaných učitelů, kteří mají chuť dělat věci jinak.

Projekt se stal oficiálně od ledna 2018 samostatnou neziskovou organizací. Více o projektu proto naleznete zde